ENDORFINE
Coverband uit Friesland - Pittige covers van toen en nu
 

ENDORFINE boeken, iets vragen of gewoon een berichtje sturen?

Download onze technische rider hier


Voor snel telefonisch contact kunt je onderstaande QR code scannen, een WhatsApp sturen gaat ook makkelijk rechts onderin, of je vult het contactformulier in. Wat je zelf maar prettig vindt, wij zijn niet zo moeilijk.  Het antwoord op veel gestelde vragen over Endorfine Coverband uit Friesland vind je onder het contactformulier


QR Code ENDORFINE, Coverband uit Friesland Bellen


Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en we nemen snel contact op.


De meest gestelde vragen
…en alle antwoorden


1. Wat kost Endorfine ?
Een avond vol Endorfine hoeft niet duur te zijn: Voor zalen tot zo'n 200 personen is de investering 795,-- (voor kleine cafe's, festivals en goede doelen hanteren we een aangepast tarief) We nemen je dan alle zorg uit handen, we nemen een eigen zanginstallatie en verlichting (eventueel inclusief rookmachine) mee. Het enige wat jij nog hoeft te regelen is een plekje voor ons om te staan en stopcontacten (bij voorkeur twee vrije groepen zodat we licht en geluid kunnen scheiden). Voor grotere zalen en (feest)tenten gaan we graag even in overleg.


1.1. Rekenen jullie ook reiskosten?

We heten niet voor niets Endorfine - Coverband uit Friesland. Binnen Friesland zijn de reiskosten bij de prijs inbegrepen, daarbuiten (en op de wadden eilanden) overleggen we graag even over een realistische reiskostenvergoeding. 

 
2. Hoe lang duurt een optreden van Endorfine
Een optreden van Endorfine duurt zo’n 4 uur en bestaat uit 3 sets van ongeveer 1 uur met 2 pauzes van max. 30 minuten. De begin- en eindtijd gaan in overleg met de opdrachtgever.

 
3. Kunnen wij langs komen om  Endorfine  te zien spelen?
Ja, dat kan tijdens een van onze openbare optredens. Het kan zijn dat wij binnenkort geen optredens bij jou in de buurt hebben. Regelmatig organiseren wij op donderdag avond in Bolsward een kijkrepetitie waar je jezelf vrijblijvend voor kunt aanmelden. Je ontmoet de bandleden en op deze avond kun je al je wensen kenbaar maken. Stuur gerust een berichtje als je langs wilt komen.


4. Hoe laat is de band en het geluid aanwezig?
We komen ongeveer 1,5 tot  2 uur van te voren opbouwen, De band is tenminste 1,5 uur voor aanvang van het optreden aanwezig. Deze tijd gebruiken wij om op te bouwen,  te soundchecken, te eten en te drinken en om te kleden. Het is erg handig voor ons als er iemand van de zaal of van de organisatie ons dan opvangt om te vertellen waar we onze spullen kunnen neerzetten en waar we de elektriciteit vandaan kunnen halen, etc …


5. Hebben jullie een eigen geluidsinstallatie?
We werken met een professionele installatie voor zo’n 200 mensen. Dit is voor de meeste  feesten, cafe’s en bruiloften ruim voldoende. Voor grotere zalen en feesttenten kunnen wij beschikken over een installatie tot 600 mensen of meer. Ons geluid wordt opgebouwd en bediend door de band en onze eigen geluidstechnicus.


6. Nemen jullie ook verlichting mee?
Wij hebben 2 standaards met sfeervolle gekleurde verlichting voor op het podium. De band wordt goed uitgelicht en is hierdoor goed zichtbaar. We beschikken ook over een rookmachine om het licht nog mooier zichtbaar te maken. Daarnaast hebben we nog twee bewegende lichten mee die voor nog meer sfeer zorgen. 

 
7. Hoeveel ruimte hebben jullie nodig?
We kunnen ons heel compact opstellen maar hoe meer ruimte hoe beter!  We kunnen ons dan wat  vrijer bewegen en dat komt de show ten goede.  Voor de opstelling hebben we een ruimte nodig van ca 3 x 5 meter, meer is prettig.

 
8. Hebben jullie een eigen podium?
Wij hebben geen eigen podium. Als er een podium is en deze is groot genoeg (5x3m) maken we daar graag gebruik van. Een podium is niet altijd noodzakelijk. Vooral wanneer de ruimte te groot is of het podium te hoog  is staan wij net zo lief op de grond voor een beter contact met ons publiek.


9. Hoe ziet de opbouw van de avond eruit?
Dat verschilt per feest. Meestal beginnen we iets rustiger en bouwen we de avond gaandeweg op met goede en gevarieerde rock covers en ballads. Maar wij kunnen ook meteen knallen en los gaan, net wat je wilt. Hangt ook een beetje af van het soort feest en het tijdstip.


10. Spelen jullie volgens een vaste setlist en is er ruimte voor verzoekjes?
Wij spelen volgens een vooraf samengestelde setlist. Dit is ons draaiboek voor de avond. Door ons ruime repertoire kunnen we hier van af wijken als het feest er om vraagt. U kunt ook verzoeknummers aanvragen. Spelen we een nummer niet dan studeren wij hem gratis voor u in indien in het in het repertoire van pittige covers past. Je kunt trouwens ook een abonnement nemen op onze spotify playlist, daar staan veel nummers in die we spelen en wat inspiratie.   https://open.spotify.com/playlist/6vMpVFVc5Hr0E9UtBjiKdR?si=7603726c5f41435b

 
11. Is het geluid erg hard?
Nee. het is luid genoeg voor rock and roll, maar nooit te hard. Onze geluidsman bewaakt het volume zodat het voor iedereen prettig is om naar te luisteren. Wij werken uitsluitend met goede apparatuur en een ervaren geluidsman. Wij krijgen veel positieve reacties op het geluid van de band. Op het podium zelf maakt de band gebruik van zogeheten in-ear monitoren waardoor we onszelf altijd goed kunnen horen.

 
12. Is er muziek in de pauzes?
Ja, dat kan. Endorfine verzorgt de pauzemuziek en deze wordt afgestemd op het repertoire van de band. Je kunt ook in overleg je eigen muziek aanleveren door middel van een afspeellijst op spotify.  Wij spelen deze dan af tijdens de pauzes. (mits passend in het repertoire van de band).


13. Wij hebben een DJ geregeld. Kan hij gebruik maken van jullie geluid?
De DJ kan eventueel en in overleg inprikken in onze mengtafel. Hij levert hiervoor 2 lijnen aan. Hier staat echter wel een vergoeding tegenover van €100 omdat de DJ geen geluid hoeft mee te nemen of op  te bouwen en af te breken. Dit doen wij voor hem. Mocht de DJ door gaan als Endorfine klaar is met spelen dan is de vergoeding in overleg (ivm extra uren).

 
14. Mogen we jullie spullen gebruiken?
Voor speeches en stukjes kan er gebruik gemaakt worden van onze microfoons en onze geluidsinstallatie. Als er muziek gedraaid moet worden kan dat over de set van Endorfine. Het uitlenen van onze instrumenten tijdens het feest aan andere muzikanten doen wij niet.


15. Wat eten en drinken jullie?
We eten M&M's maar dan uiteraard geen gele of groene! Nee hoor, geintje, het is fijn als je voor wat eten en drinken zorgt voor de band. Vooral na afloop van het energieke optreden willen we nog wel eens trek hebben. Tijdens iedere set is een flesje water / koud biertje / glaasje fris wel erg prettig. Uiteraard nemen we zelf bidons etc mee, maar eens een ander smaakje is wel fijn.