ENDORFINE
Coverband uit Friesland - Pittige covers van toen en nu
 

Over ENDORFINE - Coverband uit Friesland

Endorfine: Endorfine wordt geproduceerd door de hypofyse tijdens lichamelijke inspanning, opwinding, pijn, pittig eten, liefde en orgasme. Ze lijken op opiaten in hun vermogen om pijnstilling te veroorzaken evenals een gevoel van welbevinden en geluk. Een beter gekozen bandnaam kan er niet bestaan. Ook wij proberen een gevoel van welbevinden en geluk over te brengen tijdens de energieke optredens. Met alle bandleden woonachtig in Friesland mag Endorfine zich met recht een Friese band noemen, of je noemt Endorfine een band uit Friesland, vinden wij ook niet erg. Nieuwsgierig wie "wij" dan zijn? Je leest meer over de bandleden van Endorfine hieronder:


Zang: Geartsje

Geartsje is geen vreemde in het rock and blues circuit in Noord Nederland. Op vele festivals en in vele kroegen is haar kenmerkende rauwe stem te horen geweest. Sinds2020 is ze hard aan het werk om met Endorfine de wereld een stukje gezelliger te maken!

[Geert - Zang en Gitaar]


Gitaar en Zang: Geert

Geert is de man met meer ervaring op het podium dan de Rolling Stones samen (hoewel we het nog nooit hebben nagerekend). Wij noemen hem in ieder geval "de man die alles kan", een uniek geluid uit zijn gitaar en een uniek geluid uit zijn stem. Samen met Geartsje zorgt hij voor de echte 'Endorfine sound'. 

ENDORFINE - Wim - Gitaar


Gitaar: Wim

Wim is de stille kracht van de band met een macht aan ervaring in verschillende genres en goede theoretische kennis zorgt Wim ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. En door zijn brede kennis en ervaring is Wim ook een soort Jukebox: u vraagt, Wim speelt. Over zijn Fender Stratocasters zegt hij: "Er kan er altijd eentje meer bij!"

[Wybe - Drums en Zang]


Drums en zang: Wybe

Wybe is de jongste telg binnen Endorfine. Met een achtergrond in het korps is hij snaarstrak en dynamisch. Zijn voorliefde voor het stevigere rockwerk doet het repertoire van de band ook goed. En met zijn stem vervolmaakt hij de koortjes waardoor er een breed geluid ontstaat. En kijk ook niet raar op als hij de leadzang eens overneemt.. 


Basgitaar: Fabian

Bassisten zijn stil en verlegen? Nou, dan heb je die van ons niet ontmoet! Fabian is een ervaren bassist die uit de voeten kan met zowel singer/songwriter materiaal als hardrock. Met zijn Fender Precisions kan hij werkelijk alle kanten op, we zien hem zelfs wel eens vliegen! Zijn "shadows-like" dansmoves moet je zien om te geloven :-)


 


We zijn in het bezit van een complete eigen muziek- en lichtinstallatie waarmee we tot ongeveer 150-200 mensen de ruimte muzikaal gezellig en professioneel verlicht kunnen vullen. Voor grotere ruimtes willen we graag met je in overleg. Iedereen heeft tenslotte zo z'n eigen wensen.

We stellen niet veel eisen, echter door het aantal muzikanten hebben toch wel een hoekje nodig met elkaar, maar we passen ons makkelijk aan. 

Door ENDORFINE - Coverband uit Friesland, binnen te halen, heb je niet alleen muzikaal een lekkere band staan, maar de bandleden zelf zijn stuk voor stuk gezellige en makkelijke persoonlijkheden, zodat elk optreden weer een heerlijk gezellige rockende muzikale avond / middag wordt.

We kijken uit naar je mail en staan open voor al je ideeën. Ook als je speciale nummers zou willen horen, doen we onze uiterste best om deze in te studeren zodat we die op jouw feest ook ten gehore kunnen brengen.

Vergeet niet, live muziek maakt jouw feest tot een top feest!

 • Playoffsronde3-1895
 • De Bres-12
 • scooters-4
 • De Bres-16
 • scooters-11
 • Playoffsronde3-6129
 • De Bres-3
 • Playoffsronde3-2357
 • scooters-10
 • De Bres-6
 • scooters-2
 • scooters-6
 • Playoffsronde3-1915
 • Playoffsronde3-6200Verkorte biografie van Endorfine - Coverband uit Friesland


Endorfine is een veelzijdige rock coverband uit Friesland die garant staat voor een spetterend optreden. Met een repertoire vol pittige nummers uit de top2000, aangevuld met een mooie ballad hier en daar, weet deze band altijd de juiste snaar te raken.


Geschiedenis van Endorfine
Endorfine is opgericht in 2020 en bestaat uit vijf enthousiaste muzikanten met een passie voor rockmuziek. Sinds de corona crisis hebben ze vele optredens verzorgd op tientallen podia door heel Friesland (en daarbuiten). De jury van de Oerrock playoffs beschreef Endorfine als "Een doorgewinterde rockband met een fijne playlist, stoere frontvrouw, goede muzikanten."


Repertoire
Het repertoire van Endorfine bestaat voornamelijk uit pittige nummers uit de top2000, aangevuld met een mooie ballad hier en daar. Hierbij kunt u denken aan bekende hits van bands als Bon Jovi, Bruce Springsteen en AC/DC, maar ook minder bekende nummers van bijvoorbeeld Foo Fighters en Beth Hart. Met deze veelzijdige mix weet Endorfine altijd het publiek te vermaken.


Optredens
Endorfine speelt vooral op festivals, in cafés en op dorpsfeesten / in dorpshuizen. Maar ook op privé-feesten en  bruiloften is Endorfine een graag geziene gast. Hun energieke live performance maakt ze de perfecte band voor elk evenement. De band is in staat om het publiek mee te nemen in een show vol rockhits en met groot enthousiasme. Dit blijft niet onopgemerkt: in 2022 wonnen ze de prijs voor "Beste Act" tijdens het Tsjillen festival en schreef een recensent over een optreden in Bolsward "het (spel)plezier spat er vanaf". Begin 2024 wist Endorfine de derde voorronde van de Oerrock Play-offs te winnen voor een uitzinnig publiek in Cafe Scooters te Leeuwarden.


Contact
Endorfine is te boeken voor elke gelegenheid. Neem gerust contact met ons op via onze website www.endorfineband.nl of via e-mail op info@endorfineband.nl. Blijf op de hoogte van onze optredens en volg ons op Instagram en Facebook .